Radio Transmission Node(RTN)

980Radio Transmission Node yang biasa kita kenal dengan singkatan RTN itu merupakan jalur transmisi radio system microwave untuk menghubunggkan/komunikasi antar jaringan.

Ada beberapa model RTN yaitu :

1. RTN 600 : Terdiri dari RTN 605, RTN 610 dan RTN 620 :

RTN 600 provides various service interfaces and features flexible configuration and easy installation. It can construct a radio transmission network that serves as backhaul links for mobile communication networks or private networks. The RTN 600 can also construct a hybrid network that is used to transmit SDH, PDH, and Ethernet services.

605RTN 605 :

– Multiple types of power supplies

– Software programmable radio

– ATPC

– Multiple network management modes

– Support 1+0 configuration

610&620

RTN 610 :

– IDU 610 is 1U high and supports one microwave direction.

– IDU 610  is 1U high and adopts the nature heat dissipation mode.

– Support 1+0 configuration

RTN 620 :

– IDU 620 is 2U high and supports maximum four microwave directions.

– IDU 620 is 2U high and dissipates heat through wind cooling.

– Support a maximum of 4+0 configuration or two groups of 1+1 configuration.

2. RTN 900 : Terdiri dari RTN 910, RTN 950 dan RTN 980 :

RTN 900 series menggunakan sistim modular, IDU RTN mempunyai kemampuan
untuk melakukan fungsi yang berbeda-beda tergantung pada board-board yang digunakan.

950

950

– 2U
– Bisa untuk 6 arah radio link
– Memiliki fitur proteksi 1+1(HSB/SD/FD)
– Memiliki fitur N+0 (maksimum N adalah 5)
– Memiliki fitur N+1 (maksimum N adalah 4)
– Memliki fitur XPIC

980

980

– 5U
– Bisa untuk 14 arah radio link
– Memiliki fitur proteksi 1+1(HSB/SD/FD)
– Memiliki fitur 14+0 (maksimum N adalah 5)
– Memiliki fitur 7+1 (maksimum N adalah 4)
– Memliki fitur XPIC

910910

– 1U
– Bisa untuk 2 arah radio link
– Memiliki fitur proteksi 1+1(HSB/SD/FD)
– Memiliki fitur 2+0
– Memliki fitur XPIC

Salam

Telekomunikasi

This entry was posted in Telekomunikasi & Jaringan, Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Radio Transmission Node(RTN)

  1. Ezzah Kishi says:

    Om Alvin, setau saya blm ada tuh software yg bisa ngemovet or commisioning untk RTN, klu untuk BTSnya ada itupun kita hrs pake MODEM Wifi.

  2. alvin says:

    Bos ane cuma mnta aplikasi yg support buat android untuk ngerimot rtn 950 dan 950A biar pas installasi gak perlu pakek leptop itu aja sih bos klu ada bisa kirim lewat email

  3. efes says:

    saya mau belajar commissioning rtn om, saya bisa minta scribd nya gak om? hehe…

  4. Pingback: Troubleshooting Transmission Link | adeadnani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s